Grensoverschrijdend gedrag

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag !

Onze club tracht een plaats te zijn waar sporten en ontspannen als hoofddoel beschouwd wordt.  Zo is er geen plaats voor alle negatieve handelingen naar de medemens toe.
Grensoverschrijdend gedrag wordt niet door onze club getolereerd. 
Bijgevolg kan dit zich ook in de tennis- en padelsport voordoen. Het is duidelijk: ongewenste intimiteiten, maar ook geweld, vandalisme, racisme, pesten en dergelijke meer worden niet getolereerd als club. 
 Ook matchfixing, drugs en doping en kunnen we als niet-getolereerd gedrag aan deze lijst toevoegen.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?
Grensoverschrijdend gedrag is elke vorm van ongewenst gedrag van anderen dat jouw persoonlijke grenzen overschrijdt. Dit is uiteraard subjectief en persoonlijk en voor een stuk ook maatschappelijk of cultureel bepaald. Wat voor jou niet aanvaardbaar is, kan dat wel zijn voor anderen. Probeer alvast steeds naar de andere toe duidelijk te maken wat voor jou wel of niet kan. Ongewenst seksueel gedrag kan verschillende vormen aannemen, van ongepaste seksueel getinte opmerkingen over ongepaste aanrakingen en sexting (seksueel getinte inhoud sms/mms'en) tot stalking en verkrachting. Maar grensoverschrijdend gedrag is uiteraard veel ruimer dan dat. Het is elke vorm van ongewenst gedrag zoals pesterijen, diefstal, vandalisme, geweld, drugs, beledigingen, racisme, bedreigingen, discriminatie, intimidatie, mishandeling, chantage, ...

Grensoverschrijdend gedrag mag niet getolereerd worden en is strafbaar. Er zijn verschillende meldpunten waar je met je verhaal terecht kan :
Om een luisterend oor te vinden en een antwoord te krijgen op je vragen;
Om te bespreken wat je ertegen kan doen, welke verdere stappen je kan zetten;
Om een officiële klacht in te dienen en een tucht- of strafprocedure tegen de betrokken persoon op te starten.
Meldpunten
Grensoverschrijdend gedrag melden kan steeds anoniem, zowel bij de overheid als bij de club
. De mogelijke meldpunten zijn:
Je huisarts of de lokale politie (www.lokalepolitie.be) of tel. 101;
De Vlaamse hulplijn: www.1712.be of tel. 1712;
Ons meldpunt en contactpersoon is : Liebens Klaartje - 5071@wimbledon.be


We nemen alle meldingen serieus en behandelen deze in alle discretie en objectiviteit. Bij delicate kwesties zoeken we samen naar de beste oplossing en worden er geen stappen ondernomen zonder uitdrukkelijke toestemming.

Wimbledon Tenniscenter  Zoutleeuwsesteenweg 120, 3803 Wilderen
                     © Copyright 2024  - Privacy en cookies verklaring

Free AI Website Builder